maandag 22 juni 2009

Inbrekers lezen mee op sociale websites


Twitteraars en gebruikers van andere sociale websites zoals Hyves en MySpace doen er goed aan voorzichtig te zijn met de verspreiding van berichten over hun vakantieplannen. Inbrekers lezen mee, waarschuwt verzekeraar FBTO maandag.
Meldingen over wanneer en hoe lang iemand op vakantie gaat, kunnen voor inbrekers aanleiding zijn om het woonadres te achterhalen en toe te slaan.
''Het plaatsen van vakantie-informatie op Twitter of Hyves of het bijhouden van een vakantieweblog geeft inbrekers inzicht in de persoolijke levenssituatie.''

Vroeger controleerden inbrekers de papieren brievenbus om te achterhalen of iemand op vakantie was, nu kijkt men in de digitale brievenbus'', aldus FBTO.

1 opmerking:

  1. Ha Willemien,
    Jij zit echt bovenop het nieuws: jij bent snel! Dit bericht heb ik zojuist gehoord op de radio en ik zie via rss dat jij al op de hoogte bent. Ze zeggen wel eens een beller is sneller maar ik begin te geloven dat deze manier van communiceren voor de geinteresseerden zeker zo snel is. Toch misschien geen gek idee voor de bibliotheek zo'n weblog.

    BeantwoordenVerwijderen