vrijdag 7 mei 2010

Ommen-Hellendoorn


Dinsdagavond bij "Hart van Nederland" gaf ons aller Piet Paulusma een "dikke 8" voor het wandelweer voor de komende 2 dagen. Dat hadden we mooi voor mekaar, net de komende 2 dagen weer 2 etappes gepland, samen met Carlijn.
De auto eerst geparkeerd bij het hotel in Hellendoorn waar we 's-avonds een overnachting hadden geboekt. Het openbaar vervoer is belabberd te noemen in die regio. Trein- en busverbindingen liepen anders i.v.m. werkzaamheden bij Nijverdal. Het hotel adviseerde ons om bij VVV Hellendoorn te informeren naar de mogelijkheden. Dit was een gouden advies, achteraf bekeken. Regiotaxi's kwamen niet of over minimaal één uur, dat was geen optie. De vriendelijke meneer van het VVV bood aan om ons voor € 15,00 (incl. een kopje koffie) naar Ommen te brengen. Dat sloegen we niet af. Onderweg vertelde hij allerlei wetenswaardigheden over de omgeving, zichzelf, het beroemde plaatselijk duo Nina en Frederik, en zijn vrouw. We hebben gezellig mee gekeuveld en bereikte zo op een zeer prettige manier Station Ommen. Daar weer bij Henk wat gedronken en met een broodje gezond een bodempje gelegd voor de komende paar uur. Toen ........... eindelijk aan de wandel!
Ommen bijna uit een hele rij van ong. 40 nostalgische paardenkoetsen met verklede mensen tegen gekomen. Dat zal wel iets met 5 mei te maken hebben gehad. Iets verderop een verkeersbord met "Pas op, overstekende scharrelkippen" met daarbij een kist met hardgekookte eieren te koop tegen elk aannemelijk bod. Een mooi fotomoment. Wat verderop een prachtig stuk langs rivierarm de "Regge". Die dag achtereenvolgens de Besthmenerberg, de Archemerberg, de Lemelerberg en de Eelerberg "beklommen". Wat discussie gehad over de omschrijving rond de voet van de Archemerberg, zit de voet er nou voor of er achter, het bleek erachter te zitten(?). In het stuk tussen Lemele en Hellendoorn hingen honderden kleine rupsjes (spanners) aan dunne draadjes over de paden, verschillende exemplaren uit onze haren en kleren moeten vangen. Horecagelegenheden langs de route waren er niet meer of gesloten, alleen op het eind bij Camping Eelerberg een kopje koffie kunnen drinken. Maar toch heel voorspoedig, zonder verkeerd te hebben gelopen deze mooie etappe uitgewandeld. Hapje gegeten in het hotel en nog wat gedronken in Hellendoorn en lekker vroeg naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten