dinsdag 6 maart 2012

Ding 15, 2e ronde

Met Google Maps en Street View was ik al bekend. Regelmatig print ik routebeschrijvingen uit via Maps omdat mijn navigatiesysteem niet meer up to date is en het nog niet interessant is om een nieuwe versie erop te zetten.
Met het plannen van de Pieterpad-etappes keek ik meestal van te voren via Google Maps, de sateliet-versie, hoe de etappes liepen, ging het bijv. veel door weilanden, bossen of open vlakten. Ook waren de koffie adressen makkelijk te vinden, er stonden er veel meer op dan in het routeboekje van het Pieterpad, en dat is weer bijzonder handig. Intussen vestiging Heusden van Basisbibliotheek Heusden er ook op gezet.
En maar bij het Pieterpad te blijven het satelietkaartje van de St. Pietersberg van Google Maps embedded en hieronder geplaatst.

Naamloos weergeven op een grotere kaart
De historische kaarten van Nederland 1858-1870 met de hybride uitvoering is een mooie toepassing, zo wordt een "oude kaart" over een nieuwe gelegd.
Street View verder ontdekkend kwam ik op deze site http://www.google.com/help/maps/streetview/gallery.html#netherlands hier kun je bijvoorbeeld virtueel de hele Efteling of het Openlucht Museum door wandelen. En gewoon door je eigen straat en dorp blijft natuurlijk ook altijd "spannend".
Een andere toepassing heb ik laatst ontdekt: www.afstandmeten.nl Hier kun je punt voor punt op een route aangeven, over wandelpaden en fietspaden, om zo aan het eind precies te weten hoever we nu gefietst of gewandeld hebben. Dit om discussies te voorkomen natuurlijk;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten