donderdag 30 juli 2009

Ding 19: Sociale netwerken


Ik was al bekend met Schoolbank.nl waar ik contact heb met "oude" klasgenoten. Ook had ik al langer een account bij Facebook, via dat netwerk heb ik contact met familie "Down Under" in Australië. Ook voor de opleiding, informatie en advies al eerder aangemeld bij Bibliotheek 2.0, http://bibliotheek20.ning.com/profile/WillemienMuskens

Vanaf van de week dus ook een eigen pagina op Hyves, http://willemien23dingen.hyves.nl/, vrienden gezocht en aangemeld bij diverse publieke Hyves, bijv. Bibliotheek Heusden: http://biebheusden.hyves.nl/ en uiteraard het Pieterpad: http://pieterpad.hyves.nl/. Ook mijn weblog voor 23dingen is hier weer te zien. Zeer handig kun je er filmpjes en foto's zetten.

Ik moet er bij zeggen dat als je alles bij wilt houden dat je er bijna een halve dagtaak aan hebt.

Ook aangemeld bij 23 Dingen Ning en bij Dizzie.nl een interressant netwerk voor de fanatieke lezer.
Voor 23dingen ook op sociabel.nl gekeken en dat vond ik verrassend, nooit geweten dat er een social netwerk was voor senioren. (vanaf welke leeftijd hoor je eigenlijk tot de doelgroep?)

Al deze netwerken brengen mensen met elkaar in contact, het geeft ervaringen door, en ondersteunt elkaar. Jammer alleen dat het, uiteraard, van achter een PC gebeurt en niet via persoonlijk contact

Als je als Bibliotheek in een sociaal netwerk wilt meedraaien zul je er wel werk van moeten maken en de boel flink moeten promoten. Op Hyves bijvoorbeeld moet je de leden denk ik zelf je pagina onder de aandacht brengen. Als de mensen niet weten dat je bestaat zul je ook op Hyves niet "beroemd" worden.

Ding 19 is wel een openbaring geweest voor mij moet ik zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten